info@olentegenkanker.be

Steun en hulp nodig bij kanker?

Wanneer jij of iemand uit je naaste omgeving getroffen wordt door kanker,
heb je allicht heel wat (hulp)vragen of zoek je naar steun.
Er zijn heel wat mogelijkheden, maar we lijsten hieronder op elke organisaties
je in de nabije omgeving van Olen of online kan terugvinden.

Online mogelijkheden

De Kankerlijn is de vraag- en meldingslijn van Kom op tegen Kanker. Iedereen kan er terecht voor een anoniem luisterend oor, deskundig advies of een bemoedigend gesprek. Je kan hen bellen, mailen of online met hen chatten.

Kankerlijn

Er zijn ook heel wat online gespreksgroepen op www.kanker.nl met duizenden (ook Belgische) actieve deelnemers, waar je ervaringen van anderen kan lezen of zelf kan meepraten.

Gespreksgroepen

Mogelijkheden in de buurt

Open huis
Alegria is een warme ontmoetingsplek in onze regio voor mensen met kanker én hun naasten. Alegria streeft ernaar mensen veerkrachtiger te maken door een brede waaier van activiteiten op maat aan te bieden. Alegria helpt mensen op weg zodat ze op termijn weer op zichzelf verder kunnen. Je vindt Alegria in Herentals, Mol en Turnhout. Al wie nood heeft aan een luisterend oor of zijn verhaal kwijt wil, kan bij Alegria vrijblijvend terecht.

Open huis Alegria vzw

Lotgenotengroepen

Contact met een lotgenoot die hetzelfde heeft meegemaakt kan je ook helpen. Een lotgenoot kan praktische adviezen en ervaringen delen, geeft steun of kan een voorbeeld zijn om je aan op te trekken. In onze regio vind je ook een aantal lotgenotencontactgroepen.

Belenos is een lotgenotengroep die zich richt naar de iets actievere borstkankerpatiënten en hun familie. Zij brengen (ex-)patiënten samen door middel van allerhande activiteiten in de regio Turnhout.

Belenos

Ook Borstkanker Kempen is een Kempense lotgenotengroep voor borstkankerpatiënten.

borstkanker Kempen

Lymfklierkanker Vereniging Vlaanderen vzw (afgekort: LVV) steunt patiënten en hun familie vanaf het moment van de diagnose van het hodgkinlymfoom (ziekte van Hodgkin) of non-hodgkinlymfoom. Hun contactadres is in Houtvenne.

Lymfklierkanker Vereniging Vlaanderen vzw

LotinCo (lotgenoten in contact met/tegen kanker) wil aan alle mensen die kanker hebben of kanker gehad hebben en hun naaste omgeving de mogelijkheid bieden om met lotgenoten te praten en ervaringen uit te wisselen. Ze werken vooral rond Mol.

LotinCo

Zelfhulpgroep Gelaryngectomeerden Kempen, met contactadres in Beerse, wil lotgenoten met larynxkanker en hun partner samenbrengen.

Zelfhulpgroep Gelaryngectomeerden Kempen

Om mannen met borstkanker bewust te maken van de ziekte en de mogelijke erfelijke gevolgen ervan voor hun afstammelingen werd in 2018 BorstkankerMAN vzw opgericht. Het contactadres is in Oevel.

Borstkankerman

Zorghuizen

Ben je alleenstaand of kan je onvoldoende beroep doen op familie of mensen uit je omgeving? Zorghuizen kunnen je tijdelijke opvang bieden tijdens de behandeling. Je kan terecht in Zorghuis Limburg of Zorghuis Oostende.

Zorghuis LimburgZorghuis Oostende

Werken tijdens of na je behandeling?

Werken tijdens/na kanker is geen evidentie. In Rentree zoek je met een coach naar antwoorden op al je vragen en onzekerheden over werken na kanker. Je krijgt gratis de nodige ondersteuning bij je werkhervatting of zoektocht naar een nieuwe, passende job. Je werkgever en jouw omringend netwerk worden hier actief bij betrokken. Rentree-coaches vind je op verschillende locaties in Vlaanderen. De begeleiding is gratis.

Rentree