info@olentegenkanker.be

‘Warriors against cancer’ – juli 2023

juli 2023

In juli 2023 hebben we 1500 euro geschonken aan de vzw ‘Warriors against cancer’. Het geld gaat gebruikt worden voor een sportief project dat ze dit najaar gaan starten met 20 jonge kankerpatiënten tussen 18 en 35 jaar. Deze jongvolwassenen gaan 5 maanden lang sportief aan de slag om hun basisconditie terug op te bouwen en een sportieve levensstijl een plaats te geven in hun nieuwe normaal. Er wordt getraind onder sportieve en medische begeleiding, waardoor ieder op z’n eigen tempo kan toewerken naar een sportief doel in het voorjaar van 2024. De combinatie van individueel trainen en lotgenotencontact met andere jongeren is een krachtig middel als brug tussen de behandelperiode en de uitdagingen die jonge lotgenoten te wachten staan, ook na hun actieve behandeling.

Goedele Adams, zelf ex-borstkankerpatiënte, heeft een fundraising campagne op poten gezet om dit project waar te maken. 
Hoe? Door zelf de volledige Tour de France te rijden! Ze reed de etappes telkens 1 dag voor de profs en was dagelijks te volgen op sociale media. Er kon elke dag deelgenomen worden aan een tombola of een gift gedaan worden waarvan de opbrengst integraal geschonken werd aan het project van Warriors against cancer. Momenteel heeft haar Tour-avontuur op deze manier al 11.000 euro opgebracht! Wij zijn dan ook blij dat we hieraan ons steentje hebben kunnen bijdragen.

Meer info

Wie zijn Warriors against cancer?

Vzw Warriors Against Cancer heeft als missie om mensen met kanker te helpen hun gehavende zelfbeeld te herstellen, zowel tijdens als na het genezingsproces. In hun belevingshuis te Marke brengen ze lotgenoten samen. De helende kracht van ontmoeting en verbinding is sterk.

Door een holistisch zorgaanbod, en doorheen hun kracht -en fotoprojecten, moedigen ze hun Warriors aan om hun innerlijke kracht en zelfvertrouwen opnieuw te ontdekken en te aanvaarden, en hun nieuwe ik te omarmen.

Naar de buitenwereld toe, willen ze meer bewustzijn creëren rond het hele proces van genezing, psychosociale verwerking, zelfbeeld en zelfvertrouwen. Ze geven erkenning en inspiratie, aan iedereen die geconfronteerd wordt met kanker, alsook aan de mensen die hen omringen.

Samen sturen ze een signaal uit dat doet stilstaan bij de kwetsbaarheid, en het belang van het leven.

meer info