info@olentegenkanker.be

Schenking en giften

Schenkingen en giften

Een van de doelen van Olen Tegen Kanker is fondsenwervende activiteiten organiseren. En ook al bestaat onze organisatie nog niet zo lang, toch konden we al heel wat giften en schenkingen uitdelen! Hieronder vind je het overzicht.

SEPTEMBER 2022

Boeken over kinderen en kanker
aan Bibliotheek Olen

Op 21 september 2022 mocht Olen Tegen Kanker 150 zesdejaars uit onze Olense scholen verwelkomen voor een interactieve lezing over roken en kanker van prof. dr. Filip Lardon.
Naar aanleiding van deze lezing rond preventie voor kinderen overhandigden we ook enkele kinderboeken over kanker aan de schepen van jeugd, Sander Verboven. Naar goede gewoonte werden die boeken aan Bibliotheek Olen geschonken.

OKTOBER 2021

Gift van 150 euro aan Onderzoeksfonds UA van dr. Filip Lardon

Op de avond van onze eerste Olense Dag Tegen Kanker gaf Prof. dr. Filip Lardon een heel interessante en toegankelijke lezing over hoe hij met zijn kankeronderzoeksteam op zoek gaat naar nieuwe inzichten in het ontstaan en de ontwikkeling van tumoren en naar nieuwe en betere therapievormen.
We schonken na afloop 150 euro aan Centrum voor Oncologisch Onderzoek (CORE) van de Universiteit Antwerpen. Zij doen baanbrekend onderzoek naar nieuwe kankerbehandelingen en diagnosemethoden.

Lees meer

MAART 2021

Boeken over darmkanker aan Bibliotheek Olen

Op 5 maart 2021, de internationale Dress in Blue-day om darmkanker in de picture te zetten, schonken we enkele boeken aan Bibliotheek Olen om hun collectie over dit thema uit te breiden en zo tegelijkertijd Stop Darmkanker te steunen. Op die manier droegen we ons steentje bij aan de preventie van darmkanker